vand3.jpg

Lokale svømmeklubber

Vandhalla samarbejder med lokale svømmeklubber 

logo hoiflogo sambiosen blaa

Find et hold, der passer dig under Svømmeklubber

Vandhalla er opført i partnerskab med

realdania logo

 

Realdania og en række andre fonde har støttet byggeriet.

Se Hvem står bag.

rumsans

Læs Rumsans artikle om Vandhalla.

HjertestarterNetwork

Fjerde gang blev lykkens gang

Siden 1961 har det været skolens store ønske at få en svømmehal.

Daværende statsminister Viggo Kampmann var vældig aktiv i bestræbelserne på at skaffe midler til den nye højskole, men det rakte desværre ikke til en svømmehal.

Under gennemgangen af tegningerne udbrød Kampmann, især henvendt til sine ministerkollegaer: ”Svømmehallen blev sparet væk, men hvis vi tager os lidt sammen, må vi kunne sikre de handicappede elever en svømmehal, inden der er gået tre år.”

 

Sådan gik det desværre ikke. kampmannKampmann blev syg, og det lykkedes hverken Oluf Lauth eller de efterfølgende forstandere at skaffe midler til en svømmehal.

Der er i årenes løb lavet mange tegninger og lagt store planer, og tre gange er det nået så vidt, at der var konkrete tegninger på bordet. Men hver gang er planerne løbet ud i sandet på grund af økonomien.

 

Endelig i begyndelsen af 2004 lykkedes det at få flere fonde og bl.a. Realdania til at interessere sig for projektet.

I 2006 var Realdania villig til at støtte projektet, såfremt det havde innovative elementer, og at staten og kommunen også ville bidrage.

I 2008 blev skolen bevilliget et statslån på 16,4 mio. kr. over satspuljemidlerne, og samtidig gav Realdania tilsagn om en støtte på 50 mio. kr., hvilket senere er blevet forhøjet til 60 mio. kr.

Den samlede byggesum (inkl. udstyr) løber efterhånden op i 135 mio. kr.

 

Flere andre fonde har støttet projektet, og gennem fondenes arbejde samt en kæmpe indsats fra skolens bestyrelse, skolens medarbejdere og en række organisationer kan vi nu indvie et helt fantastisk hus med svømmebassin, varmtvandsbassin og ikke mindst den første for kørestolsbrugere fuldt tilgængelige rutsjebane i, måske ikke hele Europa, men i hvert tilfælde Danmark. Dertil kommer et multimedierum og et træningsrum. Alt i alt godt 5.000 m².

 

 

 

 

På billedet ses bl.a. Egmont Højskolens nuværende forstander og Vandhallas bygherre Ole Lauth, der som 14 årig overværede tre ministres gennemgang af tegningerne til Egmont Højskolens nye bygninger.

Fra venstre: Viggo Kampmann, overretssagfører F. Dragsted, socialminister Kai Bundvad, undervisningsminister K. Helveg Petersen og Ole Lauth.

 

VILLAVEJ 25, HOU        8300 ODDER        TLF: 87 81 79 00        FAX: 87 81 79 79        E-MAIL: