vand2.jpg

Lokale svømmeklubber

Vandhalla samarbejder med lokale svømmeklubber 

logo hoiflogo sambiosen blaa

Find et hold, der passer dig under Svømmeklubber

Vandhalla er opført i partnerskab med

realdania logo

 

Realdania og en række andre fonde har støttet byggeriet.

Se Hvem står bag.

rumsans

Læs Rumsans artikle om Vandhalla.

HjertestarterNetwork

Vandhalla er mit navn

”For odinEgmont Højskolens bestyrelse er innovative rehabiliteringsfaciliteter for personer med forskellige handicap en afgørende fremtidssikring af de fysiske rammer for højskolens elever. Samtidig bliver det et markant vartegn for Hou. Disse imponerende rammer skal naturligvis have et selvstændigt navn. Et navn med saft og kraft. Derfor søsatte vi en omfattende navnekonkurrence,” sagde højskolens formand Sonja Mikkelsen, da hun afslørede, at vindernavnet var Vandhalla.

 

Ikke mindre end 185 kreative navneforslag blev bragt i spil af elever, ansatte og andre med tilknytning til højskolen. Blandt de nominerede var: Equamont, Egmotion, Egmont Bølgen og ganske enkelt Svømmeren, men det blev Vandhalla, som fik enstemmig tilslutning i såvel et internt som eksternt navneudvalg, og siden fik det blå stempel af højskolens bestyrelse. Forslagsstilleren er Bertil Sidenius, der har været lærer på Egmont Højskolen siden 1998.

 

Odins bolig med helende kraft
Om navnevalget siger forstander Ole Lauth: ”Vi gik efter et enkelt, mundret navn, der dækker både vandaktiviteter og rehabilitering i forbindelse med en multifunktionel hal. Navnet skal give positive billeder på nethinden og signalere drive, frihed og nye muligheder for vore elever og kursister med funktionsnedsættelser. Associationen med Valhal – Odins bolig i Askgård – stemmer fint med højskolens interesse for nordisk mytologi. Vi har i forvejen en række store træskulpturer af blandt andet Iduns æbler, Freja, og selvfølgelig Odin.”

 

Mytologien
Ifølge myten, er Odins krigere kaldet Einherjerne værdige til at bo i Valhal efter at være faldet ærefuldt i kamp. Hvis nogle bliver sårede under dagens kamptræning, heles sårene igen inden aftenens gilder i Valhals store sal for at være klar til næste dags udfordringer. Valhalla, der er den angelsaksiske version af navnet Valhal, har med andre ord en rehabiliterende effekt på dens brugere. Sådan skal det også være med Vandhalla.

VILLAVEJ 25, HOU        8300 ODDER        TLF: 87 81 79 00        FAX: 87 81 79 79        E-MAIL: